000 | 02091nam a2200265zi 4500 | ||
---|---|---|---|
008 | 141201s2014 sp # glg | ||
017 | _aVG 572-2014 | ||
020 | _a9788499147390 | ||
080 | 1 | _a82-3:087.5 | |
100 |
_aCostas, Ledicia _eaut _91732 |
||
245 | 0 |
_aEscarlatina, a cociñeira defunta _c/ Ledicia Costas |
|
250 | _a1ª ed | ||
260 |
_aVigo _b:Edicións Xerais de Galicia _c,2014 |
||
300 |
_a176 p. _b:il. cor _c;13.5 x 19 cm |
||
490 | 0 |
_aMerlin _v;238 |
|
500 | _aPremio Merlín de Literatura Infantil 2014 - Premio Fervenzas Literarias ao Mellor Libro Infantil 2014 -Premio Fervenzas Literarias á Mellor Portada de LIX 2014 - Premio Neira Vilas ao mellor libro Infantil e Xuvenil do ano 2014 - Premio Nacional de Literatura Infantil e Xuvenil, 2015 - Lista de Honra do IBBY, 2016 - Recomendado pola "Guía de literatura infantil e xuvenil para a igualdade" da Xunta de Galicia | ||
520 | 3 | _aComo Román Casas quería ser un auténtico chef, pediulle aos seus pais un curso de cociña para o seu décimo aniversario, que coincide co Día de Defuntos, a festa dos mortos. E nese día tan especial recibiu un megasusto, un agasallo moi singular, un cadaleito acompañado dun sobre negro onde viñan as instrucións para activar a Escarlatina, unha cociñeira falecida no século XIX que nunca se separa de Lady Horreur, un arrepiante arañón con acento francés. A bordo do mortobús, os tres novos amigos e mais o gato Dodoto viaxarán ao Inframundo, onde os defuntos viven baixo as ordes de Amanito, o tirano que goberna no Alén coa axuda dos funguiños: os seus terroríficos esbirros. Unha ducia de moi gorentosas e larpeiras receitas, as máis sabedeiras do mundo dos vivos e dos mortos, dan paso a cada un dos bocados desta historia de humor macabro que estimula o apetito do lector e a curiosidade polo mundo da cociña. | |
521 | _aTER | ||
650 |
_aSamaín _95888 |
||
650 |
_aCociña _915524 |
||
650 |
_aDía de todos os Santos _9112928 |
||
650 |
_aReceitas _930544 |
||
700 |
_aRivas, Víctor _eill _91193 |
||
997 | _e2 |